Regelmatig ontdekken we mooie voorbeelden van projecten waarbij natuur en landschap voor bezoekers toegankelijk(er) worden gemaakt of ontsloten worden. met gebruik van hoogwaardige architectuur. De weblog ArchDaily is een interessante bron voor bijzondere architectonische projecten in natuur en landschap en in andere sectoren. Twee recente inspirerende voorbeelden zijn de Skywalk in Upper Rock Nature Reserve en Storberget Viewpoint.

Skywalk in Upper Rock Nature Reserve
De 'skywalk' is een nieuwe toeristische bezienswaardigheid in de Upper Rock Nature Reserve in Gibraltar. Het is een uitzichtpunt en wandelpad over de kam van het gebergte. Het doel is om bezoekers op een nieuwe en gevarieerde manier kennis te laten maken met het natuurgebied. Dit ontwerp is onderdeel van een groter plan voor het natuurgebied waarbij ook een 70 meter lange zweefbrug zal worden gerealiseerd. De skywalk is ontworpen door ARC Designs uit Engeland.

Eva Klásková (@my_on.l.i.n.e_diary)
Bovis Koala (ArchDaily)

Storberget Viewpoint
Storberget Viewpoint is een uitzichts- annex rustpunt dat een panoramische blik biedt op Revsbotn Fjord en de Noordzee in het uiterste noorden van Noorwegen. Storberget Viewpoint is het begin van de 66 kilometerslange toeristische route door het gebied. De architect van Storberget Viewpoint (Pushak uit Noorwegen) heeft ook andere rustplaatsen lange de route ontworpen (Lillefjord and Snefjord).

Archtic Drone & Photography
Archtic Drone & Photography