Je kunt heel lekker en bijzonder eten in de mooie ambiance van het tijdelijke pop-uprestaurant in de Timmerfabriek van de voormalige Scheldewerf in Vlissingen. Michel Louws zwaait de scepter in de keuken, en dat doet ie heel goed, zo heb ik uit eigen ervaring ondervonden. Als je in de buurt bent, moet je dat zeker gaan ervaren. Het kan tot en met 18 september 2016. Doen!

De Timmerfabriek
De Timmerfabriek is een van de weinige overgebleven industriële gebouwen op de voormalige Scheldewerf in Vlissingen. Gebouwd in 1915 als timmerwerkplaats voor de Scheldewerf, later de bedrijfsschool geworden en na de teloorgang van de Scheldewerf in verval geraakt. BOEI, de nationale maatschappij tot ontwikkeling, behoud en exploitatie van industrieel erfgoed, heeft de afgelopen jaren een cascorestauratie uitgevoerd op dit rijksmonument en werkt aan permanente herbestemming. In de tussentijd zijn er verschillende tijdelijke functies en vinden er allerlei activiteiten en evenementen plaats, waaronder sinds enkele jaren het tijdelijke restaurant met kok Michel Louws.


Timmerfabriek-Vlissingen-buitenzijde.jpgFoto: Peter Koppen

Het tijdelijke pop up-restaurant
In afwachting van de herbestemming van het inmiddels casco gerestaureerde rijksmonument uit 1914 was er de afgelopen jaren een zomers popup-restaurant. Zeeuw en Nieuw-Zeelander Michel Louws kookt in alle uithoeken van de wereld, tot voor kort in de Huka Lodge in Nieuw‑Zeeland. Ook deze zomer reisde hij van Nieuw‑Zeeland naar zijn oude vertrouwde Zeeland voor een culinaire zoektocht in zijn geboortestreek: een zomers gastoptreden in de Timmerfabriek, terug naar zijn basis van een nuchtere, stoere en eerlijke keuken waarbij termen als puur, vers en Zeeuws centraal staan. Er is geen kaart in het restaurant. Op tafel verschijnen schalen met negen gerechten en een dessert, met altijd iets van vlees, vis en vegetarisch. 

www.timmerfabriekvlissingen...

Timmerfabriek-Vlissingen-binnenzijde.jpgFoto: Peter Koppen