LAgroup is regelmatig betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe vrijetijds-voorzieningen. Momenteel zijn we aan de slag met een congreshotel op Amsterdam Science Park en met een grootschalige indoor eventvoorziening in Zwolle.

Een nieuw evenementencomplex voor Zwolle?
De IJsselhallen in Zwolle zullen binnen enkele jaren mogelijk plaats moeten maken voor woningbouw. Afgelopen periode adviseerde LAgroup het Zwolse gemeentebestuur over alternatieven voor de IJsselhallen. Wat is het belang van deze voorziening voor stad en regio? Wie maken er - nu en in de toekomst - gebruik van? Wat zou een nieuw eventcomplex moeten bieden om, ten opzichte van de IJsselhallen, eenzelfde of een grotere impact te hebben? Welke rol moet de gemeente hierbij innemen?

Het gemeentebestuur heeft nu LAgroup gevraagd om met potentiële ontwikke-laars en exploitanten van grote eventvoorzieningen in gesprek te gaan, om hun interesse en hun ideeën voor een dergelijke voorziening in Zwolle te peilen.

Bron foto: Congresregio Zwolle

Congreshotel Amsterdam Science Park
Ondertussen ontwikkelt zich in Amsterdam in gestaag tempo het Amsterdam Science Park (ASP). Het gebied langs de A10 Oost is getransformeerd tot een toplocatie van internationale allure, met gerenommeerde onderzoeksinstellingen, twee faculteiten van de Universiteit van Amsterdam (UvA), het Amsterdam University College, de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX, een van de grootste internetknooppunten ter wereld), woningen, kantoren, een NS-station en sport- en culturele voorzieningen.

Wat nog ontbreekt, is een congresfaciliteit met hotelkamers, ten behoeve van alle instituten en bedrijven op ASP. De UvA heeft LAgroup gevraagd om, samen met potentiële afnemers op ASP, een realistisch programma van eisen en wensen voor dit congreshotel op te stellen. Welke voorzieningen moeten er in ieder geval komen? Hoe groot en van welk niveau? En op welke manier kunnen marktpartijen worden benaderd en gestimuleerd om een dergelijke faciliteit te realiseren en exploiteren?

Bron foto: Museumtijdschrift