Birte Querl

Birte studeerde ‘Landschaftsplanung’ aan de Technische Universität Berlin. Na het afronden van haar studie werkte zij gedurende vier jaar bij ‘BTE Tourismus- & Regionalberatung’ en als onderzoeker aan de Technische Universität Berlin. In 2001 maakte ze de overstap naar Nederland. In de eerste jaren werkte ze in Nijmegen bij Route IV (bureau voor toeristische ontwikkeling). In 2007 trok ze verder naar Amsterdam. De adviespraktijk van Birte richt zich vooral op toerisme, recreatie, soms in combinatie met cultuur. Hieraan geeft ze invulling door gebiedsvisies, conceptontwikkeling, strategie & beleid, marketing en evaluaties.

Over Birte Querl

In de stad ...

Na opgegroeid te zijn in Frankfurt, zat ik in Parijs als au pair, in Bremen als stagiaire en in Berlijn voor studie en werk. In 2001 realiseerde ik een lang gekoesterde droom: wonen en werken in Nederland. Na vijf jaar in Nijmegen verkaste ik naar Amsterdam, een dynamische wereldstad én een gemoedelijk dorp. Amsterdam voelt inmiddels als thuis.

In het museum ...

Ik kom graag in musea waar de buitenruimte een belangrijke rol speelt. De wisselwerking van natuur en kunst vind ik prikkelend. In het rijtje van mijn favorieten staan natuurlijk het Kröller-Müller Museum, maar ook De Nollen bij Den Helder, het Louisiana Kunstmuseum in de buurt van Kopenhagen, en het kleine Noldemuseum in het Noordduitse Seebüll.