Geer Schakel

Geer is mede-eigenaar van LAgroup en heeft vele jaren advies­ervaring in de vrijetijdssector. Hij heeft onder meer gewerkt voor Deloitte en KPMG Management Consultants, doorliep de Hoge Hotelschool Maastricht en bezit onder andere het NFM-diploma makelaar O.G. Geer heeft vele marktonderzoeken, haalbaarheidsstudies, concept­beoordelingen, doorlichtingen en beleidsstudies uitgevoerd bij onder meer hotel- en congresaccommodaties, horeca, bioscopen en andere commerciële leisure. Deze zijn uitgevoerd in opdracht van ondernemers, overheden, banken, beleg­gers en ontwikkelaars. Ook is Geer betrokken bij opdrachten waarbij het gaat om de integratie van leisure binnen gebiedsontwikkeling. Zijn inbreng betreft vooral kennis van leisuretypen en -formules, de economische en maatschappelijke effecten van leisure, financiële aspecten als investeringen, exploitatie en waardering en van beheervormen. Ook is hij betrokken bij marktconsultaties, aanbestedingen en werving & selectie van exploitanten voor vrijetijdsvoorzieningen.

Over Geer Schakel

In het hotel ...

In een tijd waarin de schijn'deel'economie van Airbnb en Uber de toon lijkt te zetten, hecht ik aan de vertrouwde omgeving van het hotel. Professioneel verzorgd worden. Geen blurring met andermans privéleven maar juist prettige anonimiteit. Geen overlast voor de omgeving van het hotel. Veel variatie in stijlen en sferen. Mooi, die hotelsector.

In de keuken ...

De kiem gelegd in het keukentje van m'n moeder, ontloken tijdens studietijd en hotelschoolstages, kan ik me geen leven indenken zonder (lekker) koken. Gasten – en natuurlijk m'n eigen geliefden – culinaire maaltijden voorzetten is m'n lust en m'n leven. Vooral met vis, het meest veelzijdige stukje 'vlees', kun je de mooiste gerechten maken.

In het koor ...

Als leisure-adviseur kan ik erg blij worden van cultuur. Mooie exposities in het Fotomuseum in mijn eigen Den Haag. Maar mijn hart klopt vooral snel van zingen. Liefst in projectkoren, zodat je met een gemotiveerde groep in korte tijd een mooi stuk instudeert: van Verdi's La Traviata en Aïda, via Orff's Carmina Burana tot Brahms' Deutsches Requiem.