Stephen Hodes

Stephen is geboren in Kaapstad (Zuid-Afrika) en groeide daar op. Hij is op zijn 21e naar Nederland geëmigreerd waar hij zijn bouwkundestudie aan de TU Delft afmaakte. Kort daarna ging hij werken als marketingmanager bij het Nederlands Bureau voor Toerisme (NBT). In 1985 verhuisde Stephen naar New York waar hij directeur Noord-Amerika werd voor het NBT. Na zes jaar New York, werkte hij vijf jaar voor KPMG Management Consulting in Amstelveen, waarna hij in 1997 met vijf KPMG-collega's LAgroup oprichtte. Sindsdien is hij mede-eigenaar en directeur van LAgroup. Naast zijn werk als adviseur is Stephen ook gediplomeerd coach en begeleidt hij complexe groepsprocessen.

Over Stephen Hodes

In een hotel ...

Reizen maakt een belangrijk deel uit van mijn leven. Ik bezoek graag hotels in Nederland, maar ook simpele en luxe hotels overal in de wereld. Denk aan slapen in de mobiele Ubuntu Camp in de Serengeti (Tanzania), buiten slapen op het dak van een hotelletje in Volos (Griekenland) of in Park Hyatt Hotel in Tokio (Lost in Translation).

In een (kunst)museum ...

Musea hebben op mij een enorme aantrekkingskracht. Tijdelijke musea zoals The Museum of Everything (outsider art) in Londen, kleine musea zoals het Plantin Moretus Museum in Antwerpen, MORE in Gorssel, Micropia in Amsterdam en Kranenburgh in Bergen, maar ook grotere musea zoals Dia Art Foundation in Beacon (VS) en Naoshima Art Island (Japan).

In de stad ...

Ik heb mijn hart verpand aan Tokio. Tokio is 's werelds grootste stad met 37 miljoen inwoners, maar is ook - volgens de Economist Intelligence Unit - de veiligste stad op aarde; een bijzondere combinatie. Het lijkt op geen andere stad, heeft geen pleinen, geen centrum, maar in Tokio is het geweldig wonen.