Botanische attractie van wereldniveau
LAgroup adviseert sinds enige tijd de stichting Eden Holland bij het realiseren van hun plannen. De stichting wil in Almere een educatieve botanische attractie van wereldniveau realiseren. Samen met gerenommeerde partners als Mecanoo architecten, Kossmann.dejong, Royal HaskoningDHV en het Eden Project in Cornwall (UK) ontwikkelt men het plan.

Eden Holland - rendering Kossmann.dejong/Mecanoo
Eden Holland - rendering Kossmann.dejong/Mecanoo
Ramingen bezoekaantallen en publieksbestedingen
LAgroup is verantwoordelijk voor de ramingen van de bezoekaantallen en van de totale publieksbestedingen. Hierbij is via benchmarkonderzoek onder andere onderzocht wat de gemiddelde bestedingen per bezoeker zijn en wat gangbare ontwikkelingen zijn van de bezoekersaantallen in de eerste vijf jaren na opening. Gedurende het project staan wij de stichting ook bij in een aantal andere strategische vraagstukken, waaronder de uiteindelijke locatiekeuze.

Internationaal educatief botanisch park
Eden Holland wordt een internationaal educatief botanisch park. Een ontwikkelingsomgeving voor de fysieke en sociale veranderingen op gebieden van onder meer duurzaamheid zoals voedsel, gezondheid en circulariteit. Het park bestaat uit een museaal centrum en een spectaculaire kas gelegen te midden van belevingstuinen en een ontdekkingsbos. Het is geïnspireerd op en een doorontwikkeling van het succesvolle ‘Eden Project’ in Cornwall, Groot-Brittannië.

Via Paleis Soestdijk naar Almere
In eerste instantie begonnen als een van de inzendingen voor de prijsvraag voor herbestemming voor Paleis Soestdijk, overweegt de stichting nu om haar plan voor een educatief botanisch park van wereldniveau in Almere te realiseren. Op het moment van schrijven worden twee locaties onderzocht in Almere: bij het Weerwatereiland en de Zuidoostzone (het gebied ten zuidoosten van het Floriadeterrein).

Eden Holland - rendering Kossmann.dejong/Mecanoo
Eden Holland - rendering Kossmann.dejong/Mecanoo