Expertteam aanbesteding Hart van Zuid

Bij de aanbesteding van het grootschalige stedelijk ontwikkelingsproject Hart van Zuid in Rotterdam heeft LAgroup het aanbestedingsteam van de gemeente ondersteund tijdens de dialoogfase met marktconsortia. Daarbij ging het om brede specialistische inbreng op het terrein van de hotel-, horeca-, bioscoop- en congresmarkt.

Hart van Zuid is een ambitieus project in Rotterdam waarbij het gebied Zuidplein/Ahoy over een periode van vijftien jaar een enorme transitie ondergaat. Doel is om het gebied te ontwikkelen tot het maatschappelijk en economisch hart van Rotterdam-Zuid. Naast woningbouw en nieuwe infrastructuur zijn onder andere een nieuw internationaal congrescentrum annex muziekcentrum bij Ahoy, een bioscoop met parkeergarage, een hotel, een nieuw kunstenpand met theater en bibliotheek, een zwembad en vernieuwing van Winkelcentrum Zuidplein onderdeel van de transitie.

De gemeente vroeg marktpartijen om een integraal plan voor het gehele gebied. In de kwalificatiefase van de aanbesteding werden drie consortia geselecteerd voor de dialoogfase. In drie dialoogrondes gingen gemeente en consortia in gesprek over hun voorstellen, om zo tot optimalisering van de ingediende plannen te komen. Tijdens deze fase heeft LAgroup samen met de gemeente en een breed team van experts de voorstellen beoordeeld, feedback gegeven en op onderdelen getoetst op realiteitszin. De rol van LAgroup betrof daarbij aspecten met betrekking tot de vrijetijdssector, zoals horeca, hotellerie, de bioscoopsector en de congressector. Ballast Nedam won de aanbesteding en kon starten met de eerste fase van het project.