Als alle bioscoopplannen in Arnhem zouden doorgaan, komt deze stad - in aantal inwoners de 14e gemeente van Nederland - op de vijfde plaats qua aanbod van bioscoopstoelen in Nederland (volgens de stand per mei 2017). Pathé, dat sinds eind 2015 een gloednieuwe multiplex bioscoop exploiteert in het stationsgebied in Arnhem, maakt zich daar zorgen over.

Pathé verzocht LAgroup te onderzoeken of de Arnhemse vraagmarkt een dergelijke enorme groei van het stoelenaanbod kan opnemen. De aandacht gaat daarbij vooral uit naar het plan om nabij Stadion Gelredome een Euroscoop bioscoop te bouwen met 10 zalen en 2.300 stoelen. Bovendien is er eind 2015 een grote Cinemec bioscoop geopend in Nijmegen-Lent, op een steenworp van Arnhem-Zuid, en zijn er in de regio diverse plannen voor meer nieuwe bioscopen.

Horeca- en winkelbestedingen door bioscoopbezoekers
LAgroup heeft dit onderzoek in het najaar van 2017 afgerond, onder andere op basis van dichtheidsvergelijkingen en analyses van de effecten van de komst van eerste en van tweede nieuwe multiplexen in regio's elders in Nederland. Bovendien is, in samenwerking met Pathé, onderzocht wat de herkomst is van bioscoopbezoekers in Arnhem, hoeveel daarvan de horeca en winkels in de binnenstad van Arnhem bezoeken en hoeveel zij daar besteden. De analyses leveren een vrij zorgwekkend beeld op over de toekomstige vraag-/aanbod-verhoudingen in het Arnhemse bioscoopaanbod en de gevolgen daarvan voor de binnenstad.

Gemeenteraad neemt visie LAgroup over
Eind november 2017 nam de Arnhemse gemeenteraad het besluit om geen toestemming te verlenen aan de komst van Euroscoop naar Arnhem-Zuid. Blijkbaar deelt de Raad de door LAgroup beschreven risico's voor de binnenstad en voor het in aanbouw zijn Filmtheater Focus.