Agoria Real Estate bezit in België 55.000 m2 kantoor-, business- en conference faciliteiten. Deze zijn deels voor eigen gebruik door de moederorganisatie Agoria vzw en deels gericht op externe huurders. Agoria overweegt in de regio Oost- en West-Vlaanderen een nieuw conferentie- en businesscentrum te realiseren. Ter onderbouwing voerden wij, samen met wes research & strategy uit Brugge, een studie uit naar de mogelijkheden daarvan.

Agoria is de federatie van Belgische technologische industriebedrijven, vergelijkbaar met de FME in Nederland. Ze vertegenwoordigt 1.700 leden met bij elkaar 300.000 werknemers. In Brussel, Antwerpen en Luik bezit en exploiteert Agoria Real Estate, de vastgoedbeheerder van Agoria, drie conferentie- en businesscentra, niet alleen om de eigen leden te faciliteren maar ook om externen hoogwaardige conferentie- en businessvoorzieningen te bieden in een 'tech'-omgeving.

Een vierde conferentiecentrum
Agoria RE overweegt om in Oost- of West-Vlaanderen een vierde conferentie- en businesscentrum in Vlaanderen te openen. Samen met wes research & strategy uit Brugge onderzocht LAgroup of er marktruimte is voor een dergelijk geïntegreerd concept, wat de beste vestigingsplaats zou zijn en welk bedrijfsconcept het beste aansluit bij de huidige ontwikkelingen in live communicatie en (flex)werken. Daarnaast onderzochten we hoe deze centra passen bij de strategische doelstellingen van Agoria en hoe hun bestaande conferentie- en businesscentra renderen. 


De adviezen van LAgroup en wes vormden de basis voor Agoria om besluiten te nemen over het toekomstige conferentie- en businesscentrum. Recentelijk zijn de bestaande centra omgedoopt tot BluePoint business & network centres.

BluePoint Antwerpen
BluePoint Antwerpen